woensdag 9 juli 2014

Ar ik heb twee houten planken gevonden en ik wil er iets mee maken is het goed als ik se hou

Af en toe (heel vaak) heeft Siem een creatieve uitbarsting. Zoals vanmiddag, nadat we met zijn vieren naar de tandarts waren geweest. Ook altijd een avontuur, met een storm daar binnen komen, drie jongetjes om de beurt in die stoel krijgen zónder dat een van de anderen op de stoel van de assistente rondjes gaat draaien of het kraantje uitprobeert, oudste werkt heel goed mee hoor tegenwoordig.

Hij kwam toevallig in de schuur terecht (thou shall not come there) waar Arjan zijn spullen/troep bewaart. Een plankje, een stok en dan gaan we per direct en wel nu een mitrailleur maken van die plank. Eerst aan Arjan vragen via de mail of je die plank wel mag gebruiken, misschien is het wel een plank van een kast. "Ar ik heb twee houten planken gevonden en ik wil er iets mee maken is het goed als ik se hou". Jouke nog even foto's laten maken van die plank zodat Arjan weet waar we het over hebben, terwijl ze eigenlijk al klaar stond om de honden uit te laten (helemaal geen vlucht van de chaos hoor). Het mag.
We tekenen met een stift (whiteboard, doet het ook op een houten plank) een mitrailleur, niet langs een rand maar midden in de plank en we vragen: "waar is de zaag"? Arjan antwoordt vanaf zijn werk, links om de hoek op ooghoogte. Dus of Jouke, weer terug met de honden, weer even een mail terug wil sturen naar Arjan, op wiens ooghoogte dan wel niet. Uiteindelijk hebben we een zaag en waar gaan we zagen? Nee niet op de keukentafel, dat had Siem ook wel bedacht. Of ik even de werkbank van de muur wil halen (en graag ook koken want creatieve processen vreten energie) waar ook drie kleine fietsjes aan hangen. Dan maakt Siem zelf wel een werkbank van een kartonnen doos, achterin de kamer, goed Jouke? Dat zagen schiet niet op natuurlijk, heeft Arjan geen elektrische zaag? Eens even in de schuur kijken en ja hoor, daar ligt iets waar je elektrisch mee kunt zagen. Ook al mag je van Jouke niet in je eentje dat apparaat gebruiken en de stekker niet in het stopcontact stoppen, je probeert het toch even.... Jouke mailt ondertussen Arjan, come home please. Gelukkig zit hij vandaag in Leusden te werken en is hij zo thuis.
Jammer dat er eerst gegeten moet worden maar daarna zaagt Arjan met de elektrische zaag volgens Siems bouwtekening aan de bovenkant van de plank bijna dezelfde mitrailleur als Siem getekend had midden in de plank. Qiujun maakt vervolgens met Arjan ook nog een mitrailleur. Ze moeten nog wel geschuurd worden (hebben we geen elektrisch schuurapparaat? ), een hele klus. Qiujun schuurt binnen, Siem vertelt hem dat dat nou niet zo handig is, "daar krijg je problemen van". Nu is het wachten op het moment dat ze bedenken dat die mitrailleurs geverfd moeten worden ....... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten